ULUDAG EXPORTERS' ASSOCIATION ULUDAG EXPORTERS' ASSOCIATION

www.uib.org.tr

Hall : 3A32

Request Meeting
Bookmark (2)
About Us

General Secretariat of Uludağ Exporters’ Association (UİB)

The Uludağ Exporters’ Association (UİB) organizes exporters within the interests of the country. It is made up of five separate associations operating in different sectors under a special budget within the framework of “Law No. 5910 on the Foundation and Duties of the Turkish Exporters Assembly and the Exporters’ Associations, and formed within the “General Secretariat of Uludağ Exporters’ Association.”

These Associations are the following:

Uludağ Automotive Industry Exporters’ Association (OİB);
Uludağ Textile Exporters’ Association; (UTİB)
Uludağ Apparel and Clothing Exporters’ Association (UHKİB)
Uludağ Fruit and Vegetable Products Exporters’ Association (UMSMİB);
Uludağ Fresh Fruit and Vegetable Exporters’ Association (UYMSİB).
Uludağ Exporters’ Association maintains its position as the second largest association of Türkiye with an export value of 32.4 billion dollars in 2022.
As of 2022, the basic objectives of UİB, with its total of 14.014 active members all over Türkiye in the 45 provinces, can be defined as raising Türkiye’s exports in relevant areas of business, increasing export performance, and organizing many events in international fairs worldwide as well as events inviting buyer and trade delegations to Türkiye, thereby contributing to the recognition of our exporters abroad. The UİB takes on many duties and activities in order to reach this goal.

These duties can be summarized under the following headings:

Activities to develop trade,
Procuring state subsidies for exports,
Organizing training programs, seminars and conferences,
Inward Processing Regime-related services and tasks to support exports.
UİB supports its members in developing their exports within the framework of these goals, duties, and activities. Uludağ Exporters’ Association carries out its activities with 12 branches in order to fulfill all these duties.



Hakkında

Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (UİB)
İhracatçı Birlikleri, ihracatçıları örgütlendirmek ve işbirliğini geliştirmek suretiyle ihracatı artırarak ekonomik gelişmeye katkıda bulunmak üzere kurulan meslek kuruluşlarıdır. Türkiye çapında bölgesel ve sektörel ayrımlara göre, 14 Genel Sekreterlik, 27 sektör bazında, 61 İhracatçı Birliği çalışmalarını sürdürmektedir.

Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği 1986 yılında kararlaştırılan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince; dış ticarete ilişkin konularda çalışmalar yapmak, bu kapsamda; kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör kuruluşları ve ulusal ve uluslararası kuruluşlar nezdinde üyelerinin menfaatlerini ülke çıkarları çerçevesinde koruyucu ve geliştirici çalışmalar yapmak, ihracatçılar arasında mesleki ve ahlaki dayanışmayı sağlamak amacıyla bünyesinde yer alan iki birlik ile Bursa’da kurulmuştur.

Kurulduğunda 100 üye ve 3 personel ile faaliyetine başlayan Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin, 2022 yılı sonu itibariyle Türkiye’nin 45 ilinde toplam 14.014 aktif üyesi ve 99 çalışanı bulunmaktadır. Çatısı altında farklı sektörlerde faaliyetlerini sürdüren özel bütçeye sahip ve tüzel kişiliği haiz olan beş ayrı Birlikten oluşan Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği, 2022 yılında 32,4 milyar dolar ihracat değeri ile Türkiye’nin en büyük ikinci birliği olarak konumunu korumaktadır.

Genel Sekreterliğimiz bünyesinde faaliyet gösteren 5 birlik bulunmaktadır:

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği
Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği
Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği
Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği
Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği

UİB’nin temel amacı, iştigal sahası içindeki sektörlerde; Türkiye’nin ihracat potansiyelini artırmak, ihracat performansını yükseltmek ve yurtiçinde ve yurtdışında fuar organizasyonları gerçekleştirip, alım heyeti ve ticaret heyeti organizasyonları yapmak suretiyle ihracatçılarımızın yurt dışında tanıtılmasına katkıda bulunmaktır. UİB bu amaca ulaşmak için çok sayıda görev ve faaliyet icra etmektedir:

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ’NİN GÖREV VE FONKSİYONLARI:

İhracatçı birliklerinin amaçları üye firmaların ticari kapasitelerinin gelişmesine katkıda bulunmaktır. Birlikler bu genel amaca yönelik olarak birçok fonksiyon ifa etmektedir. Bunlar Kanun ve Yönetmelik’te genel hatları ile tanımlanmıştır.

İhracat Rejim Kararı ve İhracat Yönetmeliği çerçevesinde üyelerinin ihracata yönelik işlemlerini gerçekleştirmek,
İhracatçıları örgütlendirmek ve işbirliğini geliştirmek suretiyle ihracatı artırarak ekonomik gelişmeye katkıda bulunmak,
Dış ticaretin ülke menfaatine uygun olarak gelişmesini sağlamak, Dış ticarete ilişkin konularda çalışmalar yapmak, bu kapsamda; kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör kuruluşları ve ulusal ve uluslararası kuruluşlar nezdinde üyelerinin menfaatlerini ülke çıkarları çerçevesinde koruyucu ve geliştirici çalışmalar yapmak,
İhracatçılar arasında mesleki ahlâk ve dayanışmayı sağlamak,
Devlet Yardımları kapsamında ihracatçı birliklerince yapılan işlemleri yerine getirmek,
TİM tarafından verilecek dış ticarete ilişkin diğer görevleri yapmaktır.
UİB, belirtilen bu amaç, görev ve faaliyetler çerçevesinde ihracatın geliştirilmesi için üyelerini desteklemektedir.



معلومات عنا