Bu Sağlık Deposunun Tarihçesi

Bulgurun tarihi 12.000 yıl öncesine kadar uzanmaktadır.

Anadolu ve Mezopotamya’da doğan ve insanlık tarihinin ilk işlenmiş gıdalarından biri olduğu düşünülen bulgur, tarih boyunca birçok kültür tarafından tüketilmiştir. Moğol imparatoru Cengiz Han, seferlerinde ordu erzakları arasına dahil etmiştir. Kutsal Kitap, 4 bin yıl önce eski Babil, Hitit ve İbrani halkının tıpkı Mısırlılar ve Doğu Akdeniz’deki diğer uygarlıkların M.Ö. 1000 yılında yaptığı gibi pişirilmiş ve kurutulmuş buğday (bulgur) kullandığını göstermektedir.
Türkiye’den Sağlık Deposu

Bulgur, tam tahıllar arasında pişirmesi en kolay ve çok yönlü olanlardan biridir. Klasik bir yiyecek ve Türk mutfağının vazgeçilmez bir malzemesidir. Kabuğu soyulmuş buğday tanelerinin kaynatılması ve kırılmasıyla elde edilen bulgurun hazırlanması, Anadolu’da ortaya çıkan eski bir süreçtir. Türkiye, yüzde 77’lik pazar payı ile bulgu üretiminde dünya lideri konumundadır.retim ve ihracat. Bu geleneksel bileşen, eşsiz lezzeti ve besinsel faydaları ile son zamanlarda uluslararası alanda tanınmaktadır. Anadolu, geçimlik ürünlerin yetiştirilmesinin en erken başlangıçlarına ev sahipliği yapmaktadır.

İlk olarak on bin yıldan uzun bir süre önce Anadolu’da yetiştirilen buğday, ülke için sosyal, kültürel, tarihi ve arkeolojik değerler taşıyor. Elverişli iklimi, zengin toprak kaynakları ve biyolojik çeşitliliği ile Türkiye, tarım ve ilgili endüstrilerde lider bir ülkedir. Buğday, ülkedeki en önemli tarımsal ürünlerden biridir ve Türkiye, dünyadaki ilk on buğday üreticisi arasında yer almaktadır. Buğday, çoğunlukla ekmek olarak tüketilmekle birlikte makarna, bulgur ve diğer unlu mamuller olarak da Türk diyetinin temelini oluşturmaktadır. Türkiye’de 20 yabani buğday türü ve 400’den fazla ekili buğday çeşidi bulunmaktadır. Daha eski çeşitler son zamanlarda yeniden canlandırıldı ve kendine özgü tatları ve sağlık yararları ile popülerlik kazandı. Eski ata yadigârı çeşitlerden biri de siyez, diğer adıyla siyez buğdayıdır. Protein oranı yüksek ve glüten oranı düşük, eski bir süper besindir. Diğer çeşitler arasında Kavılca, Sarı Buğday ve Üveyik Buğday sayılabilir.

ŞİRKETLER