Türkiye’de Su Ürünleri
Türkiye’nin biyolojik çeşitliliği, zenginliği ve bereketinin büyük bir kısmı, çevresindeki ve iç sularından kaynaklanmaktadır.

Türkiye’nin biyolojik çeşitliliği, zenginliği ve bereketinin büyük bir kısmı, çevresindeki ve iç sularından kaynaklanmaktadır.
Dünyanın en kaliteli ırklarından elde edilen yüksek verimli, sağlıklı ve güçlü damızlıklar, Türkiye’nin en gelişmiş modern tesislerinde uzman teknik kadro tarafından özenle yetiştirilmektedir. Yetiştiricilik, hastalıklardan ari ve hijyenik alanlarda, en gelişmiş otomasyon sistemleriyle donatılmış tesislerde gerçekleştirilmektedir. Kümesler kameralar, ısı ve nem sensörleri ve havalandırma sistemleri aracılığıyla 7/24 yakından izlenmektedir. Aynı zamanda, 1970’lerde yumurta üretimine başlayan Türkiye, yumurta üretim altyapısının kalitesini sürekli geliştirerek dünyanın ilk on yumurta üreticisinden biri haline gelmiştir. Türk yumurta sektörü sürdürülebilir yapısıyla hem Türk tüketicisinin hayvansal protein ihtiyacını karşılamakta hem de çeşitli ülkelere ihracat yaparak küresel gıda pazarına katkıda bulunmaktadır.
Yumurta üreticileri hem yerel hem de ulusal düzeyde güçlü, kendi hak ve çıkarlarını koruyan ve Türk kanatlı sektörüne öncülük eden bir derneğe sahiptir. Türkiye, sağlıklı sürülerden güvenli yumurta üretme konusunda önemli bir avantaja sahiptir.