İmza Geçmişi
Türk kahvesi, Türkler tarafından keşfedilen kendine özgü hazırlama ve demleme yöntemiyle bilinir.

Türk kahvesi, Türkler tarafından keşfedilen kendine özgü hazırlama ve demleme yöntemiyle bilinir.
Türk kahvesinin geleneksel hazırlama süreci temel olarak kavurma, soğutma, öğütme, demleme ve ikram aşamalarından oluşur. Bu aşamalarda kullanılan geleneksel enstrümanların neredeyse tamamının kullanımı modern zamanlarda çeşitli nedenlerle sona ermiştir ve artık müzelerin, koleksiyonların ve antika dükkanlarının vitrinlerinin bir parçasıdır. Türk kahvesi, bugünkü haliyle orta kavrulmuş ve ince çekilmiş kahvenin şekerli veya şekersiz olarak suda kısa süre kaynatılmasıyla yapılır .
Köpüklü olursa iyi olur. Kahve filtresizdir ve servis edildikten sonra telvenin fincanın dibine çökmesi için kısa bir süre bekletilmelidir. Demleme işlemi eskiden bakır veya pirinçten yapılmış kalaylı kahve fincanlarıyla yapılırdı. Daha sonraları bakır veya pirinç cezveler kullanılmış ve cezve kullanımı günümüze kadar devam etmiştir.