İmza Geçmişi

Türk kahvesi, Türkler tarafından keşfedilen kendine özgü hazırlama ve demleme yöntemiyle bilinir.

Özel tadı, dregası, kokusu, pişirilmesi ve servisi ile kendine has bir kimliği ve geleneği vardır. Aslen Arap Yarımadası’nda kahve meyvesinin kaynatılmasıyla elde edilen içecek, bu yepyeni hazırlama ve demleme yöntemiyle alametifarikası olan kahve lezzetine ve eşsiz aromasına kavuştu. Kahveyle Türkler sayesinde tanışan Avrupa, uzun yıllar kahveyi bu yöntemle hazırlayıp tüketmiş ve hala Türk kahvesi olarak adlandırmaktadır. Ayrıca; 2013 yılında Türk kahvesi, toplumlar tarafından nesilden nesile aktarılan yaşayan bir miras olarak “UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi “ne kabul edilmiştir.
İmza Süreci

Türk kahvesinin geleneksel hazırlama süreci temel olarak kavurma, soğutma, öğütme, demleme ve ikram aşamalarından oluşur. Bu aşamalarda kullanılan geleneksel enstrümanların neredeyse tamamının kullanımı modern zamanlarda çeşitli nedenlerle sona ermiştir ve artık müzelerin, koleksiyonların ve antika dükkanlarının vitrinlerinin bir parçasıdır. Türk kahvesi, bugünkü haliyle orta kavrulmuş ve ince çekilmiş kahvenin şekerli veya şekersiz olarak suda kısa süre kaynatılmasıyla yapılır .
Köpüklü olursa iyi olur. Kahve filtresizdir ve servis edildikten sonra telvenin fincanın dibine çökmesi için kısa bir süre bekletilmelidir. Demleme işlemi eskiden bakır veya pirinçten yapılmış kalaylı kahve fincanlarıyla yapılırdı. Daha sonraları bakır veya pirinç cezveler kullanılmış ve cezve kullanımı günümüze kadar devam etmiştir.

ŞİRKETLER

Hiçbir sonuç bulunamadı.