Antep fıstığı mükemmel bir atıştırmalıktır ve baklava gibi tatlılar için mükemmel bir tamamlayıcıdır. Besin değeri açısından çok zengindir. Antep fıstığı kalitesi genellikle yüksek yağ içeriğine ve kabuk oranına göre kontrol edilir. Bu özellikler göz önüne alındığında Türkiye’de yetişen Antep fıstığının diğerlerine göre daha kaliteli olduğu görülmektedir.
Türkiye’den ihraç edilen Antep fıstığının çoğunluğu Gaziantep tipi Antep fıstığıdır. Bir diğer tür olan Siirt fıstığı üretimi ise Gaziantep tipi fıstığa göre çok daha azdır. Lezzeti ve parlak yeşil rengi ile ödüllendirilen bu ürün aynı zamanda vitamin, mineral, protein ve lif açısından da zengindir. Sezon boyunca ihtiyaç duyulduğunda kabukları soyulur ve sadece Siirt tipi antepfıstığı hasattan hemen sonra kabukları soyulur. Gaziantep ve Siirt fıstıkları arasındaki temel farklar yağ oranı ve iriliğidir. Gaziantep tipi Antep fıstığı yüksek yağ içeriğine rağmen daha küçüktür. Buna karşılık Siirt fıstığı boyut olarak daha büyüktür, ancak daha az yağ oranı içerir. Bu kaliteli Antep fıstığı ile Türkiye, dünyanın en büyük üçüncü Antep fıstığı üreticisidir ve 99 ülkeye ihracat yapmaktadır.