Türkiye’den Atıştırmalıklar

Türkiye verimli topraklara sahip bir tarım ülkesidir ve yüksek kaliteli kuru meyve ve kuruyemişleriyle ünlüdür. Bu kuru meyvelerin ihracatında 100 yılı aşkın bir deneyime sahip olan şirket, bugün 150 ülkeye ihracat yapmaktadır.

Badem, ceviz, fındık, fıstık, leblebi, kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm gibi kuru meyve ve kuruyemişler, fırıncılık ve şekerleme endüstrilerinde önemli bir hammadde olarak, kuru meyve ve kuruyemiş karışımlarında bir bileşen olarak ve atıştırmalık olarak tüketilmektedir. Türkiye, yüksek kaliteli ürünleriyle uluslararası üne sahiptir. Ülkemiz, kuru meyve ve sert kabuklu meyveler üretim ve ihracat payları bakımından dünyanın en önemli tedarikçilerinden biridir. Organik kuru meyvelere olan talep önemli boyuttadır ve organik tarım yapan çiftçilerin sayısı her geçen yıl artmaktadır.
İyileştirici Antep Fıstığı

Antep fıstığı mükemmel bir atıştırmalıktır ve baklava gibi tatlılar için mükemmel bir tamamlayıcıdır. Besin değeri açısından çok zengindir. Antep fıstığı kalitesi genellikle yüksek yağ içeriğine ve kabuk oranına göre kontrol edilir. Bu özellikler göz önüne alındığında Türkiye’de yetişen Antep fıstığının diğerlerine göre daha kaliteli olduğu görülmektedir.

Türkiye’den ihraç edilen Antep fıstığının çoğunluğu Gaziantep tipi Antep fıstığıdır. Bir diğer tür olan Siirt fıstığı üretimi ise Gaziantep tipi fıstığa göre çok daha azdır. Lezzeti ve parlak yeşil rengi ile ödüllendirilen bu ürün aynı zamanda vitamin, mineral, protein ve lif açısından da zengindir. Sezon boyunca ihtiyaç duyulduğunda kabukları soyulur ve sadece Siirt tipi antepfıstığı hasattan hemen sonra kabukları soyulur. Gaziantep ve Siirt fıstıkları arasındaki temel farklar yağ oranı ve iriliğidir. Gaziantep tipi Antep fıstığı yüksek yağ içeriğine rağmen daha küçüktür. Buna karşılık Siirt fıstığı boyut olarak daha büyüktür, ancak daha az yağ oranı içerir. Bu kaliteli Antep fıstığı ile Türkiye, dünyanın en büyük üçüncü Antep fıstığı üreticisidir ve 99 ülkeye ihracat yapmaktadır.

ŞİRKETLER