Doğal Lezzet Formu

Portakal tüm dünyada yaygın olarak tüketilmektedir. Sağlıklı bir C vitamini, lif ve antioksidan kaynağıdır.

Güzel renkleri, yoğun aromalı kabuğu ve suyu ile portakallar dünya çapında mutfaklara canlılık ve çeşitlilik katar. Mükemmel iklim koşullarına sahip olan Türkiye, başta portakal olmak üzere narenciye üretiminde önemli bir oyuncudur. Küresel narenciye üretiminde sekizinci sırada yer almakta ve üretiminin yarısını dünyanın dört bir yanına ihraç etmektedir. Ülkemiz özellikle narenciye yetiştirmek için mükemmel iklimsel ve ekolojik koşullardan faydalanmaktadır. Türkiye’nin narenciye üretiminin yüzde 80’i Akdeniz kıyılarında, Mersin, Adana, Hatay ve Antalya önde gelen iller olarak. Her yıl düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı milyonlarca ziyaretçiyi Adana’da ağırlamakta ve portakal meyvesini tüm canlılığıyla kutlamaktadır.
Doğal Atıştırmalıklar

Elma ve üzümden sonra Türkiye’de en çok yetiştirilen meyve portakaldır. Günümüzde narenciye üretiminin yarısına yakını portakaldan oluşmakta, bunu mandalina, limon ve greyfurt takip etmektedir. Kıyı Akdeniz ve kısmen subtropikal Ege bölgelerinin verimli toprakları ve subtropikal iklimi, yüksek kaliteli portakal üretimi için mükemmeldir.n. Dünyada yetiştirilen binden fazla portakal çeşidi vardır.

Türkiye’de portakal üretiminin büyük çoğunluğunu Navel portakal, Valencia, Kan portakalı, Shamouti ve Finike, Kozan çeşitleri oluşturmaktadır, bu çeşitlerin tercih edilen volit bileşimi bu ürünlerin asma, taze vb. alanlarda kullanılmasını sağlamaktadır. Büyük, hafif oval şekliyle göbek portakalı, bölgede bilinen en yaygın portakal çeşididir. Tatlı, sulu, aromatik, neredeyse çekirdeksizdir ve kolayca soyulur. Portakallar mutfakta inanılmaz derecede çok yönlüdür. Taze olarak yenebilir, suyu sıkılabilir ve portakal kabuğu rendelenebilir. Ayrıca kurutulabilir ve sağlıklı atıştırmalıklar olarak yenebilir.

ŞİRKETLER

Hiçbir sonuç bulunamadı.