Doğal Lezzet Formu
Portakal tüm dünyada yaygın olarak tüketilmektedir. Sağlıklı bir C vitamini, lif ve antioksidan kaynağıdır.

Portakal tüm dünyada yaygın olarak tüketilmektedir. Sağlıklı bir C vitamini, lif ve antioksidan kaynağıdır.
Elma ve üzümden sonra Türkiye’de en çok yetiştirilen meyve portakaldır. Günümüzde narenciye üretiminin yarısına yakını portakaldan oluşmakta, bunu mandalina, limon ve greyfurt takip etmektedir. Kıyı Akdeniz ve kısmen subtropikal Ege bölgelerinin verimli toprakları ve subtropikal iklimi, yüksek kaliteli portakal üretimi için mükemmeldir.n. Dünyada yetiştirilen binden fazla portakal çeşidi vardır.
Türkiye’de portakal üretiminin büyük çoğunluğunu Navel portakal, Valencia, Kan portakalı, Shamouti ve Finike, Kozan çeşitleri oluşturmaktadır, bu çeşitlerin tercih edilen volit bileşimi bu ürünlerin asma, taze vb. alanlarda kullanılmasını sağlamaktadır. Büyük, hafif oval şekliyle göbek portakalı, bölgede bilinen en yaygın portakal çeşididir. Tatlı, sulu, aromatik, neredeyse çekirdeksizdir ve kolayca soyulur. Portakallar mutfakta inanılmaz derecede çok yönlüdür. Taze olarak yenebilir, suyu sıkılabilir ve portakal kabuğu rendelenebilir. Ayrıca kurutulabilir ve sağlıklı atıştırmalıklar olarak yenebilir.