Türkiye’den Aromatik Bir İçecek

Günde 240 milyon bardaktan fazla çay tüketildiği tahmin edilmektedir. Sosyo-kültürel açıdan çaya büyük önem veren Türkiye, çay tarım alanlarının genişliği bakımından dünyada 7. sırada, kuru çay üretiminde ise yılda ortalama 297.000 ton kuru çay üretimi ile 6. sırada yer almaktadır.

Türkiye’de çay tarımı, Cumhuriyetin ilk yıllarında Doğu Karadeniz bölgesinde yaşayan halka geçim kaynağı yaratmak ve ülkedeki çay talebini karşılamak amacıyla başlamıştır. Daha sonra devletin uzun yıllar süren teşvik ve destek uygulamalarıyla bölgenin en temel geçim kaynağı ve istihdam potansiyeli haline geldi. Çay tarımı günümüzde çay üretim sanayisinin de bulunduğu Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerini barındıran Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yapılmaktadır.
En Yüksek Kalite Aroma

Türk çay sektörünün en önemli meselesi, piyasaya sunulan ürünlerin güvenilirliğini ön planda tutmaktır. Güvenilir gıda, gıdanın fiziksel, kimyasal ve biyolojik faktörlerden en üst düzeyde arındırılmış olması ve mevzuat tarafından belirlenen kriterleri karşılaması anlamına gelir.

Tüketici menfaatlerinin korunması ve haksız rekabetin önlenmesi amacıyla birçok yönetmelikte kalite kriterlerine de yer verilmektedir. Çay Topluluğu da hem siyah çay hem de yeşil çay için önemli kalite kriterlerine sahiptir.

ŞİRKETLER