Ünlü Sektör

Şeker ve çikolata şekerleme sektörü, hızla büyüyen genç nüfus ve oyuncaklı çikolataya olan talebin artması gibi çeşitli faktörler nedeniyle Türkiye’deki en dinamik sektörlerden biridir.

Sektör, dağıtım kanalları, reklamlar, yeni ürün geliştirmeleri geliştirmekte ve çok uluslu yatırımları artırmaktadır. Sektör, modern teknolojiyi kullanarak gıda endüstrisinin en önemli alt sektörlerinden biri haline gelmiştir. Bu sektör tarihsel olarak lokum ve helva gibi geleneksel Türk şekerleme ürünlerinin üretimine dayanmaktadır. Üretim hacmi, satış gücü, ürün çeşitliliği ve dağıtım kapasitesi ile ülkemiz birçok segmentte öncü konumdadır. Türk ihracatçıları, uluslararası standartları ve tüketici tercihlerini karşılamak için son derece donanımlıdır. Türkiye Gıda sektörü, ülkede bulunan çeşitli tarımsal ürünler nedeniyle önemli ihracat fırsatlarına sahiptir. Sonuç olarak, çikolata ve şekerleme endüstrisi dünya ekonomisiyle bütünleşmiştir.
Ünlü Malzemeler

Türkiye, kendi kendine yeterli olma ve bazı ana şekerleme bileşenlerinin kaynağı olma avantajına sahiptir. Ayrıca dünya kuru meyve (kuru kayısı, kuru üzüm) ve yenilebilir kuruyemiş (fındık, antep fıstığı) üretiminde sahip olduğu tekel nedeniyle de oldukça avantajlı bir durumdadır. Özellikle fındık, artık şekerleme sektöründe yaygın olarak kullanılan temel bileşenlerden biridir.
Türk fıstığı ayrıca lokum, helva, çikolata üretiminde ve Türk çekirdeksiz üzümü (kuru üzüm) çeşitli kek, bisküvi ve şekerleme ürünlerinin üretiminde kullanılmaktadır. Birçok tarımsal ürünün üreticisi ve tedarikçisi olmanın avantajı, yüksek teknoloji ile birleşerek sektördeki ürün çeşitliliğini artırmıştır.

ŞİRKETLER